1/6/08

ΣΩΣΤΕ ΤΗ ΓΗ ΜΕ ΤΟ ΠΙΡΟΥΝΙ ΣΑΣ!

http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=893381&lngDtrID=253/">21/04/08 08:56
«Ένα απλό βήμα»
Στροφή στη χορτοφαγία ως απάντηση στο φαινόμενο του θερμοκηπίου ζητά ο ΜακΚάρτνεϊ


Το φαινόμενο του θερμοκηπίου προβληματίζει τον Πολ ΜακΚάρτνεϊ
Νέα Υόρκη

Έκκληση για στροφή στη χορτοφαγία, σε μία προσπάθεια αντιμετώπισης του φαινομένου του θερμοκηπίου, απηύθυνε το πρώην «σκαθάρι», Πολ ΜακΚάρτνεϊ, εκφράζοντας επίσης την έκπληξή του γιατί οι περισσότερες περιβαλλοντικές ομάδες δεν υποστηρίζουν αυτή την τάση.

Σε συνέντευξη που έδωσε στην οργάνωση ΡΕΤΑ, που αγωνίζεται για τα δικαιώματα των ζώων, ο Μακ Κάρτνεϊ επισήμανε ότι οι εκτάσεις και το νερό που χρησιμοποιούνται για την εκτροφή ζώων καθιστά τη βιομηχανία παραγωγής κρέατος ως έναν από τους μεγαλύτερους παράγοντες για την κλιματική αλλαγή και το φαινόμενο του θερμοκηπίου.
«Η μεγαλύτερη αλλαγή που ο καθένας μπορεί να κάνει στον τρόπο ζωής είναι να γίνει χορτοφάγος. Απευθύνω έκκληση σε όλους να σκεφτούν να κάνουν αυτό το απλό βήμα για να βοηθήσουν το πολύτιμο περιβάλλον και να το σώσουν για τα παιδιά του αύριο» δήλωσε ο διάσημος μουσικός.
«Προκαλεί μεγάλη έκπληξη που οι περισσότερες μεγάλες περιβαλλοντικές οργανώσεις αφήνουν έξω από τις προτάσεις τους για την αντιμετώπιση της υπερθέρμανσης του πλανήτη την παρότρυνση για τη χορτοφαγία» ανέφερε ο Μακάρτνεϊ στη συνέντευξή του.

Σύμφωνα με έκθεση των Ηνωμένων Εθνών, η βιομηχανία εκτροφής βοοειδών προκαλεί μεγαλύτερη έκλυση αερίων από ό,τι οι μεταφορές, συμβάλλοντας έτσι στο φαινόμενο του θερμοκηπίου.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ/Reuters
http://veganoikologikostroposzois.blogspot.com/
DVD= 2 VIDEOS http://url2it.com/gft

3 σχόλια:

ΕΛΠΙΔΑ είπε...

Έκανα κι εγώ μια βόλτα στο ιστολόγιό σας και το βρίσκω πολύ ενδιαφέρον...εγώ βέβαια δεν είμαι χορτοφάγος αλλά δεν τρώω και τόσο συχνά κρέας, ούτε και γάλα...ίσως δοκιμάσω να τα κόψω τελείως...

neoinileias είπε...

ωραία προσπάθεια

Πάνος - Βησσαρίωνας είπε...

Θέλω να σε ευχαριστήσω για τα καλά σου λόγια στο μπλογκ της Κλασσικής Μουσικής. Οι ευχαριστίες είναι και εκ μέρους του γιου μου, που χάρηκε πραγματικά. Αν θέλεις πέρασε και από τον Καφενέ μου http://kafenedaki.blogspot.com όπου κάνω μια σχετική αναφορά στο μήνυμα σου. Άθελα σου με έβγαλες από την σκέψη να την κατεβάσω την σελίδα :-)
Να είσαι καλά :-)

Πάνος