23/8/08

ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΑ VS "ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ" ΚΥΝΗΓΩΝ

ΑΠΟ ΤΟ ΣΑΙΤ ΤΩΝ ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ ΠΡΑΣΙΝΩΝ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΝΑΣΧΕΣΗΣ ΤΗΣ ΕΠΕΛΑΣΗΣ ΤΩΝ "ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ" ΚΥΝΗΓΩΝ
http://www.ecogreens.gr/gr/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&p=6201#6201
ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ= ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΕΣ-ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ;
Ποτέ δεν θα αφήσουμε να γίνει αυτό

Αγαπητοί φίλοι και συνοδοιπόροι,

Ήταν μόλις τον προηγούμενο χρόνο, όταν ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Κώστας Κιλτίδης με μια πρωτοφανή κίνηση σκανδαλώδους εύνοιας των κυνηγετικών συλλόγων, υπεραμύνθηκε της κυνηγετικής δράσης σε μια χρονιά που κατακάηκε όλη η Ελλάδα.

Οικολογικές οργανώσεις με μεγάλη απήχηση στην Ελληνική κοινωνία και αναγνωρισμένο έργο, είχαν προσβάλει με επιτυχία στο ΣτΕ τη «νέα ρυθμιστική για το κυνήγι» και την έναρξη της κυνηγετικής περιόδου. Ο κ. Kιλτίδης, σε χρόνο ρεκόρ για δημόσια υπηρεσία στη χώρα μας, έβγαλε «νέα ρυθμιστική για το κυνήγι» εξουδετερώνοντας κάθε -Λογική και Νομική- αντίδραση, σχετικά με συνέχιση του κυνηγίου, σαν μην είχε συμβεί τίποτε στη χώρα από τις μεγάλες φωτιές του περασμένου καλοκαιριού.

Φέτος, στη ίδια γραμμή, που έχει επιλέξει να ευνοεί σκανδαλωδώς τους οργανωμένους κυνηγούς, ο κ. Kιλτίδης ξεπέρασε τον εαυτό του, ανακηρύσσοντας τους ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ σε ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΕΣ-ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΕΣ ΕΝΩΣΕΙΣ και με προτροπή του τις καλεί να αναλάβουν τον ρόλο τους, εκμεταλλευόμενοι τις χρηματοδοτήσεις της Ε.Ε. για την «προστασία του περιβάλλοντος».

Κατανοούμε απολύτως τις τακτικές ιδιοποίησης της ψήφου των κυνηγών, αλλά η υπεράσπιση της Φυσικής κληρονομιάς της Ελληνικής υπαίθρου είναι πέρα και πάνω από οποιαδήποτε ψηφοθηρική παράνοια. Οι τελευταίες αβανταδόρικες δηλώσεις του κ. υφυπουργού, να μασκαρέψει τους κυνηγούς σε οικολόγους, δίνει νέα παράταση στην απληστία και εξοπλίζει με αναγεννημένη θρασύτητα τους οργανωμένους κυνηγούς, σε βάρος του Φυσικού περιβάλλοντος, των αρχών του πολιτισμού και της δημοκρατίας στη χώρα.

Η Φύση δεν είναι κτήμα κανενός και δεν μπορεί να συσκοτίζεται -και πολύ περισσότερο να εξισώνεται-, η καταστροφή με την διατήρηση / προστασία του περιβάλλοντος.


Αγαπητοί φίλοι,
σε αυτό το ζοφερό κλίμα και πλαίσιο, αποτέλεσμα της πολύχρονης και βαθιάς απαξίωσης του Φυσικού περιβάλλοντος από την πλειοψηφία του πολιτικού κόσμου στη χώρα μας, αναπτύχθηκε μια αυθόρμητη κίνηση για μαζική διαμαρτυρία και απεμπλοκή από αυτή τη καταστροφική αντίληψη για τη φυσική μας κληρονομιά. Αναγνωρίζουμε την επιτακτική πλέον ανάγκη, για δημοκρατική και δημόσια απάντηση του Οικολογικού κινήματος απέναντι στο κυνηγετικό λόμπι.

Σας καλούμε να συνδιοργανώσουμε το περιεχόμενο, την φυσιογνωμία και τις οργανωτικές ανάγκες μιας μαζικής παρουσίας, υπεύθυνων και ενεργών πολιτών, στο Σύνταγμα στα τέλη του ερχόμενου Οκτωβρίου. Πάρτε ενεργό μέρος, δώστε διέξοδο και ελπίδα, κάνετε αυτή την πρωτοβουλία δικιά σας.

Είναι καιρός, να καταλάβουν οι κυνηγοί και ο κ. Κιλτίδης ότι δεν θα μείνουν αναπάντητες οι προσπάθειές τους να καταστρέφουν και να ιδιοποιούνται προς όφελός τους, τη Φυσική κληρονομιά της χώρας. Φτάνει πια !!

Διαδώστε την είδηση παντού !!

Φτάνει πια με τις φωτιές, φτάνει πια οι τουφεκιές !!

Στο αμέσως επόμενο διάστημα προγραμματίζονται
συναντήσεις στη Θεσσαλονίκη και στην Αθήνα.

Καλή αντάμωση και καλό αγώνα !!

ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ
ΑΝΤΙ-ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟΥ ΛΟΜΠΙ ΤΩΝ ΚΥΝΗΓΩΝ
(ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΚΑΙ ΜΑΖΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ)

* Μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία και η δημιουργία του blog της Πρωτοβουλίας μπορείτε να δηλώνετε τη συμμετοχή σας εδώ:
http://panosz.wordpress.com/2008/08/18/bioannis-4/#comment-42564
http://www.ecogreens.gr/gr/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&p=6201#6201
_________________
"Πρέπει να μάθουμε να ζούμε με τις δυνατότητες που μας προσφέρει ο πλανήτης. Οι άνθρωποι έχασαν τον στόχο τους. Δεν ήρθαμε σ' αυτό τον κόσμο για να καταναλώνουμε, αλλά για να απελευθερώσουμε το πνεύμα μας."
Allen Ginsberg

(Ε! ΡΕ ΓΛΕΝΤΙΑ! ΜΟΝΟ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΠΟΥ ΑΝΘΕΙ Η ΦΑΙΔΡΑ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΝΑ ΑΝΑΓΟΡΕΥΤΟΥΝ ΟΙ ΚΥΝΗΓΟΙ ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ! ΕΛΕΟΣ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ! ΕΛΕΟΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ Κ. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ, (ΤΙ ΚΑΝΕΙ ΑΥΤΟΣ;), ΦΡΙΚΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΠΑΛΙ ΜΕ ΚΥΝΗΓΗΤΙΚΗ ΚΑΡΑΜΠΙΝΑ ΛΕΝΕ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΤΟ ΠΟΛΟΣΤΟ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΟΛΛΕΣ ΚΑΡΑΜΠΙΝΕΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΣΠΙΤΙΑ, ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕ ΒΓΑΖΕΙ ΑΧΝΑ; ΤΙ ΔΟΥΛΕΙΑ ΕΧΕΙ Η ΟΠΛΟΦΟΡΙΑ ΣΕ ΕΥΝΟΜΟΥΜΕΝΟ ΚΡΑΤΟΣ; 3 ΠΑΙΔΙΑ ΣΚΟΤΩΣΕ ΤΙΣ ΠΡΟΑΛΛΕΣ ΣΤΑ ΜΕΓΑΡΑ ΑΛΛΟΣ, ΓΙΑΤΙ ΤΟΥ ΕΚΑΝΑΝ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ ΠΟΥ ΤΟΥΦΕΚΙΖΕ ΧΩΡΙΣ ΛΟΓΟ! ΟΙ ΨΥΧΙΑΤΡΟΙ ΠΟΥ ΔΙΝΟΥΝ ΤΙΣ ΑΔΕΙΕΣ ΕΧΟΥΝ ΤΣΙΠΑ; ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Ν' ΑΠΟΛΟΓΗΘΟΥΝ ΓΙΑ ΤΑ ΣΥΧΝΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΤΑ ΑΝΑΙΤΙΟΛΟΓΗΤΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΔΕΙΕΣ ΠΟΥ ΔΙΝΟΥΝ ΣΕ ΨΥΧΟΠΑΘΕΙΣ;ΠΑΝΤΩΣ ΤΟ ΣΥΝΕΧΕΣ 3% ΤΩΝ ΠΡΑΣΙΝΩΝ ΣΤΙΣ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ ΑΦΗΝΟΥΝ ΕΛΠΙΔΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ..)

Δεν υπάρχουν σχόλια: